Slovenska Bistrica: Zloraba starostnikov za ozke politične namene

(vir: twitter)

Tanja Fajon, vidna članica stranke SD, je v petek obiskala Dom starejših občanov v Slovenski Bistrici. Pri tem je nagovarjala tudi oskrbovance, kar je na svojem Twitterju skušala prikriti. Ker je kandidatka stranke SD za evropske volitve, je šlo nedvomno za politično zlorabo in ne za skrb za starejše in ostarele. Šlo pa je tudi za poskus političnega vplivanja na zaposlene v domu.

Fajonova je na Twitterju objavila, da domovom za starejše zmanjkuje postelj, nujne so spremembe na področju varstva starostnikov in oskrbe na domu. Slovenija pa, da premalo vlaga v dolgotrajno oskrbno, manj kot odstotek proračuna, kar je pod povprečjem Evropske unije.

Pod objavo so se usuli komentarji, ali se Fajonova dela norca, saj se ve, kdo vodi ministrstvo, ki je odgovorno za to področje. To je že dolgo stranka SD, katere članica in dolgoletna podpredsednica je bila Fajonova in na čigar listi želi zdaj spet postati evropska poslanka.

Navsezadnje pa je SD tudi zdaj v vladi in bi te stvari lahko na hitro popravila, izboljšala oziroma uredila.

Pomenljivo je tudi, da je SD kot koalicijska stranka ravno pred dvema dnevoma zavrnila predlog k rebalansu proračuna za leto 2019 za dokončanje doma za starejše v Osilnici. »Eno so besede, drugo dejanja,« jo je na Twitterju spomnil poslanec Jože Tanko.

To pa še ni vse. Koalicija, katere del je SD, je zavrnila tudi predlog SDS, po katerem bi v proračunu namenili dodatnih 5 milijonov evrov za pokrivanje dviga plač zaposlenih v domovih za starejše. Vlada domom za to ni zagotovila denarja, zato se ti dražijo, višje plače pa se prevaljujejo na oskrbovance.

V SDS so predlagali, da se 3 milijone evrov vzame Vladi RS za protokolarne pogostitve, 2 milijona evrov pa s postavke za oskrbo migrantov.

Da morajo imeti starejši prednost pred pojedinami in migranti. SD, čigar predstavnica je Tanja Fajon, je glasovala proti temu predlogu. Namesto tega so raje podprli dvig oskrbnin, kar bo starejše pahilo v še težji položaj.

Zato obiska Tanje Fajon v bistriškem domu za starejše ne gre razumeti drugače, kot politični obisk in poskus političnega vpliva na volivce in volivke v Domu starejših za njeno lastno politično korist na volitvah za Evropski parlament, ki bodo 26. maja 2019.

Gre torej za zlorabo starostnikov in zaposlenih v domu za ozke politične interese Tanje Fajon, predvsem velike zagovornice islamizacije Evrope, ilegalnih migrantov in sodelavke Georgea Sorosa. Kar naenkrat pa bi bila rada tudi zagovornica starejših, katerih glasove potrebuje na volitvah.

Tanja Fajon na svojem Twitterju sicer ni objavila fotografij srečanja z oskrbovanci doma. Je pa to nagovarjanje razkril eden od drugih uporabnikov, čigar mama je oskrbovanka doma. Iz zapisa je razvidno, da je Fajonova v času svojega obiska nagovarjala tudi oskrbovance.

M. P.