Slovenska Bistrica: Inšpektorat in redarstvo izvajata meritve hitrosti

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

Medobčinski inšpektorat in redarstvo bo izvedel meritve na občinskih cestah in na odsekih državnih cest v naseljih. Na območju občine Slovenska Bistrica bodo meritve hitrosti izvajali predvsem na odsekih cest, kjer potekajo šolske poti, ali so bile podane pobude oziroma zahteve po namestitvi hitrostnih ovir, zaradi pogostih prekoračitev hitrosti.

Z aktivnostmi, ki so namenjene umirjanju hitrosti, želijo okrepiti zavedanje prometnih udeležencev, da je neprilagojena hitrost lahko velika grožnja za nastanek najhujših prometnih nesreč, zato bi morali biti bolj pozorni na predpisane omejitve hitrosti in vožnjo vselej prilagoditi razmeram na cestah.

Z nadzorom želijo tudi dolgoročno vplivati na voznike, da spremenijo svoj slog vožnje ter da so pozorni na šibkejše udeležence v prometu, so objavili na spletni strani občine Slovenska Bistrica.

Neprilagojena hitrost je namreč še vedno glavni vzrok za prometne nesreče, v katerih se ljudje huje telesno poškodujejo oziroma se končajo s smrtnim izidom.

M. P.