SLOVENSKA MOŠKA ODBOJKARSKA REPREZENTANCA VPOKLICALA TUDI BISTRIČANE

V ponedeljek, dne 16. julija, bo slovenska moška odbojkarska reprezentanca pričela s pripravami na svetovno prvenstvo, ki ga bosta med 12. in 30. septembrom gostili Italija in Bolgarija.

Selektor izbrane vrste Slobodan Kovač, nekdanji srbski odbojkar in odbojkarski strokovnjak bo v tradicionalni pripravljalni bazi v Kranjski Gori zbral 16 odbojkarjev. Za svetovno prvenstvo mu bodo na voljo vsi najboljši slovenski odbojkarji, ki so po napornih klubskih sezonah in dolgih letih igranja za izbrano vrsto dobili več počitka.

Med vpoklicanimi sta tudi Bistričana, korektor Tonček Štern (Blu Volley Verona, Italija) in sprejemalec Alen Šket (Fenerbahce, Turčija). Med tistimi, ki bodo Kovaču na voljo po potrebi, je še tretji Bistričan, sprejemalec Žiga Štern.

“Z veliko nestrpnostjo pričakujem začetek priprav, saj menim, da ima Slovenija odlično reprezentanco in lahko na svetovnem prvenstvu doseže dober rezultat. Upam, da bodo igralci na priprave prišli spočiti in motivirani, da bodo lahko čim boljše in čim bolj trdo delali in na svetovno prvenstvo prišli dobro pripravljeni, v idealni formi,” je uvodoma dejal Kovač.

Osnovni del priprav bodo naši fantje že tradicionalno opravili v Kranjski Gori, nato pa se bodo preselili v Maribor. V sklopu priprav bodo odigrali tudi dve pripravljalni tekmi z evropskimi podprvaki Nemci, predvidoma 23. in 24. avgusta v Nemčiji. Najpomembnejši del priprav bo predstavljal močan mednarodni turnir v Ljubljani, na katerem bodo, ob slovenski izbrani vrsti, nastopile še tri reprezentance z vrha svetovne lestvice – ZDA, Kanada in Iran.

K. V.

Foto: Odbojkarska zveza Slovenije