SLOVENSKI ORLI TRETJI

Festival dolgih poletov v Planici se je nadaljeval z ekipno tekmo, ki je bila tradicionalno najbolje obiskana.  Na veliko veselje slovenske ekipe v postavi: Domen Prevc, Robi Kranjec, Anže Semenič in Peter Prevc ter 20.000 navijačev je Slovenija zasedla 3. mesto. Zmagala je Norveška, 2. je bila Nemčija.

»Zelo sem vesel, da sem v ekipi. Upam, da sem to upravičil. Drugi skok sem resnično odlično izvedel, škoda za finalnega, mi je vse skupaj malce »ušlo«. Drugače, če potegnem črto čez vse te dni, so bili poleti na vrhunskem nivoju«, je po tekmi povedal Robert Kranjec.

Domen Prevc:« Zelo je potrebno pohvaliti navijače, zelo kulturno, kapo dol.« In navijači so lahko uživali v dolgih poletih, v  lepem vremenu, v čudovitem vzdušju. Donela je Golica, vihrale so zastave. Ljubitelji poletov so prišli z vseh koncev sveta. Vstopnice so prodajali v kar 31-tih državah sveta. Najbolj zagreti navijači so bili v Kranjski Gori že pred 7.00 uro zjutraj.  Polne so bile tudi stojnice z navijaškimi rekviziti. Za vsak skok nad 230 m se je slišal napev: Planica, kraljica … Zmage pa se niso veselili le Norvežani, temveč tudi tisti, ki so napihali 0,00. Čakala jih je prav posebna nagrada – glasbena želja.

Semenič tudi v drugo ni poskrbel za presežek, a je Slovenijo pred zadnjim kompletom tekmovalcev zadržal na 2. mestu. Peter ni bil prepričljiv niti v finalu. Ko je pristal pri 217 metrih, se mu je zaustavil čas: “Kamen je bil tokrat težek od pristanka pa vse do konca izteka. Sploh si nisem upal priti do konca izteka, kjer so vsi čakali. Ne bi bilo lepo zafrkniti ekipe.”

“Tekma je bila napeta, borbena. Vesel sem, da se je tako izšlo, da so tudi navijači prišli na svoj račun. Sicer pa je bila velika borba. Domen in Robi sta naredila največ. Anže je izjemno zamujal, Peter je naredil boljši drugi polet,” je glavni trener Goran Janus pokomentiral nastope slovenskih skakalcev.

Na finalu svetovnega pokala bo v Planici danes še posamična tekma, na kateri bo nastopilo 30 najboljših v svetovnem pokalu. Boj za veliki kristalni globus je odločen (Kamil Stoch), tekma bo odločila še dobitnika malega globusa v poletih.

K. V.

Foto: Urban Urbanc, Sportida