SMC enotna: “Ostajamo v vladi”

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek je na današnjem srečanju s poslansko skupino stranke predstavil vsebino pogovora z voditeljem koalicije KUL Jožetom Damijanom.

Vseh osem poslank in poslancev je enotno podprlo odločitev vodstva stranke, da sestavljanje nove vlade ni smiselno.

Namesto spodkopavanja delovanja vlade je zdaj nujno sodelovanje vseh družbenih in političnih sil. SMC je stranka dialoga in sodelovanja, ki želi presegati škodljivi razkol v političnem prostoru. Slovenija se sooča z zdravstveno in ekonomsko krizo, ki terja operativno in učinkovito delo. Sodelovanje v koaliciji poteka korektno in učinkovito, želeli pa bi več konstruktivnega pogovora z opozicijo.

“Težave pred nami so prevelike, da bi jih lahko premagali ob tako ostrem boju med koalicijo in opozicijo,” je ob tem poudaril Počivalšek. “Zato pozivam vse, tako opozicijo, kot tudi naše koalicijske partnerje, da vsi skupaj umirimo način komuniciranja in naredimo še en poskus oblikovanja širokega partnerstva med vlado in opozicijo za spopad s tem največjim izzivom trenutnega časa.”

Čas je, da presekamo špekulacije o možnostih konstruktivne nezaupnice in se namesto tega posvetimo boljšemu sodelovanju vseh pri zajezitvi epidemije in ukrepih za gospodarsko in zdravstveno okrevanje.”

“Samo skupaj lahko premagamo epidemijo,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

M. P.