SMC zavrnila ponudbo koalicije KUL

Vodstvo SMC enotno pri zavrnitvi ponudbe KUL, sporočili so: 'SMC ni na prodaj'

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek in voditelj koalicije KUL Jože Damijan sta danes opravila pogovor in izmenjala poglede na delovanje vlade in njeno odzivanje na trenutno zdravstveno in ekonomsko krizo.

Počivalšek je uvodoma predstavil zgodovino SMC in poudaril, da so bili korekten partner v koaliciji Marjana Šarca in da nadaljujejo izvajanje svojega programa v sedanji vladi. Pri tem je izpostavil, da je SMC stranka dialoga in povezovanja, ki želi presegati obstoječi razkol v slovenski politiki in družbi.

Sogovorniku se je zahvalil za ponudbo, a nikakor ne želi, da bi gojili iluzije in pričakovali izstop stranke iz sedanje vlade, saj se ta operativno in učinkovito sooča z največjim izzivom našega časa.

Dodal je tudi, da SMC ni na prodaj in da je vodstvo stranke v tej odločitvi enotno. Ta odločitev je dokončna, saj želi stranka presekati dvome in špekulacije glede tega.

Damijan je dejal, da je tak odgovor pričakoval in ga sprejema. Na koncu mu je Počivalšek dejal, da si tudi v prihodnje želi iskrene kritike delovanja vlade, še posebej pa konkretnih vsebinskih sugestij za sedmi paket ukrepov, ki ga bo vlada začela pripravljati že prihodnji teden.

M. P.