SMUČARSKI POKAL OBČINE SLOVENSKA BISTRICA

Na Treh kraljih se je v soboto, 3. marca, s četrto, sklepno tekmo, končal Pokal občine Slovenska Bistrica v veleslalomu. Vsega skupaj so se organizirale 4 tekme, točkovanje FIS na vsaki tekmi. Za skupno uvrstitev je štel seštevek vseh FIS točk. Skupni zmagovalci se razglasijo, v kolikor so realizirane vsaj 3 tekme. Tekmovalo se je v veleslalomu (3 tekme: 13. 1., 27. 1. in 3. 3. 2018) in v slalomu (1 tekma: 24. 2. 2018). Na vsaki tekmi, razen na zadnji, se je tekmovalo v dveh tekih. Na zadnji tekmi se je tekmovalo v enem, finalnem teku.

Skupaj je nastopilo več kot 80 smučarjev in smučark v osmih starostnih kategorijah in ekipno. Organizatorji so poskrbeli za zabavo, poleg najboljših so številne nagrade prejeli tudi ostali tekmovalci. Nagradni sklad praktičnih nagrad je znašal letos več kot 3.000 EUR.

Organizator tekem za Pokal občine Slovenska Bistrica 2018 je Hotel in smučarski center Jakec Trije kralji skupaj s Smučarsko skakalnim klubom Šmartno na Pohorju.  Glavni pokrovitelj je Občina Slovenska Bistrica in župan dr. Ivan Žagar, sopokrovitelj Zavod za šport Slovenska Bistrica, z direktorjem Marjanom Štimcem. Glavni sponzor pokala je podjetje ATRIUM d. o. o. – darilni bon v znesku 500 EUR za izbor njihovih artiklov po želji. Ostali sponzorji: Hotel Jakec Trije kralji, Sadjarstvo Juhart Branko Danica, Vinogradništvo Vehovar, Vinogradništvo Frešer, Pizzeria Kuki, Frizerski salon Zdenka, Frizerski salon Metka, Dejco d. o. o., Steklarna Firskas Rogaška Slatina, Alumat d. o. o., Gozdič Slovenske Konjice, Zavarovalnica Sava, Pivovarna Heineken – Union, Frešjabka – Bojan Frešer Preloge, gostišče Dovnik.

Naslov občinskih ekipnih prvakov 2018 je osvojila Kovača vas pred Zgornjo Polskavo in Fosili. V kategoriji otrok do 10 let je skupno zmagal Juhart Tim, v kategoriji deklic do 15 let je v skupnem seštevku zmagala Sagadin Pristovnik Mija, pri dečkih do 15 let je bil najboljši Špes Sven, med ženskami nad 16 let je naslov občinske prvakinje osvojila Novak Živa, pri moških do 30 let je zmagal Jevšinek Gašper, med moškimi do 45 let pa Pristovnik Dejan, pri moških, starih od 46 do 60 let Mal Marko in Bornšek Drago med veterani, starejšimi od 61 let. Tudi na finalni tekmi je bilo vzdušje odlično.

Na sklepni tekmi so razglasili še najboljšo ekipo. Pokale, medalje in praktične nagrade so podeljevali: Marjan Štimec, direktor zavoda za šport – sopokrovitelj, Rado Vaner predsednik SSK Šmartno na Pohorju in Božo Jakec Juhart,  direktor hotela Jakec – predstavnik organizatorja, idejni oče.

K. V.