Smuka in sankanje na Pohorju

(vir: Visit Pohorje)

Na Pohorju so z včerajšnjim dnem, 2. decembrom, začele redno obratovati vlečnice Areh, Ruška, Cojzarica in Žigart. Zaradi dodatnega naravnega snega pa bodo danes in jutri, v soboto in nedeljo, na Pohorju v pogonu tudi sedežnica Stolp ter vlečnici Videc in Partizanka.

Dnevna vozovnica za odrasle je 23 evrov, za mladino, študente in seniorje 20 evrov, za otroke 14 evrov, za invalide 14 evrov.

Krožna kabinska žičnica bo danes in jutri, od 8.45 do 16. ure, krožila neprekinjeno, po voznem redu vsako polno uro, od njene zgornje postaje pa bo na Areh vozil smučarski avtobus.

Aktualne informacije o obratovanju žičnic in smučišč so dostopne na povezavi visitpohorje.si

Zaradi gneče na parkirišču Areh smučarjem in ostalim obiskovalcem priporočajo varno in udobno uporabo mestnega avtobusnega prometa, krožne kabinske žičnice in smučarskega avtobusa.

Vožnja z avtobusom od Bellevueja do Areha traja le 15 minut in omogoča brezskrben dostop do smučišč brez iskanja prostih parkirnih mest, tako da se lahko takoj prepustite smučarskim užitkom in čudoviti naravi.

Danes in jutri so na Pohorju v pogonu tudi sedežnica Stolp ter vlečnici Videc in Partizanka. Prav tako bosta čez vikend za smučarje in sankače delovala trakova Bejbika 1 in 2.

Vir: Visit Pohorje

M. P.