Socialno podjetništvo: Projekt za spodbujanje socialne ekonomije v Podravju

Slovenska Bistrica (vir: kraji.eu)

Razvojno informacijski center (RIC) Slovenska Bistrica je objavil povabilo vsem, ki jih zanima socialno podjetništvo. Velja za območje občin Makole, Oplotnica, Poljčane, Rače-Fram in Slovenska Bistrica.

Ste kdaj razmišljali o ustanovitvi socialnega podjetja ali zadruge? Bi radi vedeli več o razlikah med klasičnimi in socialnimi podjetji oziroma o socialni ekonomiji nasploh? Potem ste dobrodošli na RIC-u!

RIC Slovenska Bistrica, skupaj z 10 partnerji iz Podravja, sodeluje v projektu Aktivno in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo – SocioLab.

Projekt je namenjen spodbujanju socialne ekonomije v Podravju, RIC Slovenska Bistrica pa bo s svojimi aktivnostmi pokrival območje občin Makole, Oplotnica, Poljčane, Rače-Fram in Slovenska Bistrica.

Vsi, ki prihajate z omenjenih območij in imate s področja socialne ekonomije kakršna koli vprašanja, dileme ali pa že razmišljate o ustanovitvi socialnega podjetja ali zadruge, ste vabljeni na RIC Slovenka Bistrica, kjer deluje Stična točka projekta SocioLab.

Pomagali vam bodo razjasniti morebitne dileme in vam nudili strokovno pomoč pri aktivnem vstopu na področje socialne ekonomije.

RIC Slovenska Boistrica deluje na na Trgu svobode 5 v Slovenski Bistrici.

Več o projektu najdete na https://ric-sb.si/sociolab.

M. P.