Šokantno: “Druga strela je bila tako močna, da je večina pohodnikov popadala po tleh”

(vir: PU Kranj)

“Ko je udarila strela, smo vsi popadali po tleh. Nekateri so padli v nezavest. Ko smo se začeli zavedati, kaj se je zgodilo, nekateri več nismo čutili delov svojih teles, udar strele je bil tako močan, da nam je potrgal oblačila, ki smo jih nosili.”

Tako je včerajšnjo nesrečo na Triglavu ekskluzivno za Nova24TV komentirala preživela planinka H. P.

Dejala je, da so imeli vsi izredno srečo, da so preživeli – smrti jih je obvaroval prijatelj, ki se je pred pol leta smrtno ponesrečil v gorah.

Malo je manjkalo, pa bi se včeraj na Triglavu pripetila ena najhujših planinskih nesreč v zgodovini Slovenije. Malo po tretji uri je vsaj dvakrat udarila strela, ki je pri spustu s Triglava ujela skupino 18 planincev. Udara ni nihče pričakoval, prišel je povsem iznenada. “Ni deževalo, morda je malo rosilo. Nato je sledila huda panika,” pove preživela.

Potem ko je udarila prva strela, se je skupina začela pospešeno premikati v dolino. Nato je ponovno udarilo. Veliko huje kot prvič. “Druga strela je bila tako močna, da je večina pohodnikov popadala po tleh, z mano vred, trije so v trenutku izgubili zavest za vsaj 30 sekund,” pretreseno pove H. P.

Več o tem lahko preberete na povezavi: [EKSKLUZIVNO] 

M. P.