Soltz: Hitro bom zamenjal ministra za obrambo

Vir: Avaz.ba

Nemški kancler Olaf Soltz je danes dejal, da bo hitro zamenjal obrambno ministrico Kristin Lambrecht, potem ko je ta odstopila.

Šolc je v nagovoru novinarjem dejal, da spoštuje odločitev Lambrechtove in se ji zahvalil za njeno delo. Dodal je, da zdaj ni čas, da bi govoril o njenem nasledniku, a da ima jasno predstavo in da bo ime novega obrambnega ministra znano zelo kmalu.

ZGODOVINA NEMŠKE VOJSKE

Nemška vojska, znana tudi kot Bundeswehr, je vojaška veja nemških zveznih oboroženih sil. Svojo zgodovino sega v čas ustanovitve pruske vojske leta 1640, ko je bila regija del Svetega rimskega cesarstva. Skozi stoletja je bila nemška vojska vpletena v številne vojne in konflikte, vključno s tridesetletno vojno, napoleonskimi vojnami, francosko-prusko vojno, prvo in drugo svetovno vojno, hladno vojno in spopadi po njej. Med drugo svetovno vojno je nemška vojska postala največja in najmočnejša v Evropi z več kot 3 milijoni pripadnikov na vrhuncu. Po zavezniški zmagi leta 1945 je bila nemška vojska razpuščena in reformirana kot del zahodnonemških oboroženih sil. Bundeswehr je od takrat sodeloval v številnih mednarodnih mirovnih operacijah, vključno z napotitvami v Bosno, Kosovo, Afganistan in Mali.

Avtor: L.S.