Spodbudne novice iz ZDA, znani tudi prvi stroški

Mali Kris v ZDA (vir: FB)

Kris Zudich, ki se je rodil z redko gensko boleznijo, spinalno mišično atrofijo (SMA), bo 28. januarja dopolnil dve leti. Za njegovo zdravljenje smo denar zbirali v obširni donatorski akciji, na kliniki v Los Angelesu je prejel zdravilo, zdaj kaže, da njegovo zdravljenje lepo napreduje.

Kot kaže, se njegova bolezen zavira.

V teh dneh sta njegova starša na Facebooku objavila zelo spodbudno sporočilo. V Krisovem imenu sta zapisala: “Moja kri je boljša, tako da mi je zdravnik spet zmanjšal dozo steroidov. Danes sem imel tudi prvo uro fizioterapije. Fizioterapevtka je rekla, da se veliko bolj trudim in uporabljam veliko več mišic.”

Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki pa je objavilo stroškovnik porabe sredstev za Krisovo zdravljenje. Obljubili so namreč, da bodo javnost redno obveščali o porabi denarja. Znesek porabe se nanaša na stanje 31. 12. 2019, gre pa za poročilo Društva prijateljev mladine, saj je društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki denar za Krisovo zdravljenje nakazalo na njihov bančni račun. S tem so se izognili plačilu davka.

Iz pregleda je razvidno, da so bili dosedanji stroški za Krisovo zdravljenje nekaj manj kot 2,17 milijona evrov.

Kris bo skupaj s staršem v ZDA na zdravljenju ostal še nekaj časa. Sicer pa smo prek Društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki zbrali okoli 4 milijone evrov donatorskih sredstev.

M. P.