Spodnja Polskava: Trčili osebno in tovorno vozilo

Ob 22.50 sta v naselju Spodnja Polskava, občina Slovenska Bistrica, trčili osebno in tovorno vozilo. Pri tem se je tovorno vozilo prevrnilo na bok, po cestišču se je razsulo okoli 10 ton bioloških odpadkov.

V nesreči sta se poškodovali dve osebi, reševalci nujne medicinske pomoči so ju oskrbeli na kraju.

Na kraju nesreče so bili tudi gasilci prostovoljnih gasilskih društev Slovenska Bistrica in Ptuj. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču izteklem pogonskem gorivu in iz rezervoarja prečrpali okoli 50 litrov pogonskega goriva.

Delavcem avto vleke so nudili pomoč pri postavitvi vozil nazaj na kolesa in skupaj z delavci cestnega podjetja očistili razsute odpadke.

S Policijske uprave Maribor so dodatno sporočili:

30-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po glavni cesti  iz  smeri Ptuja proti Slovenski Bistrici. Pred železniškim podvozom izven naselja Pragersko je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorni avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal 27-letni voznik.

Po trčenju se je tovorni avtomobil prevrnil na bok  iz njega pa so se po vozišču razsuli gospodinjski odpadki (pomije), ki jih je prevažal. Zaradi tega je bila cesta zaprta za ves promet do danes, do 5.50, ko so vzdrževalci ceste in gasilci uspeli očistili vozišče.
Vozišče je bilo namreč zaradi razsutega tovora močno spolzko. Vzdrževalci ceste so za čas zaprtja ceste uredili obvoz.

Na kraju prometne nesreče so reševalci oskrbeli oba udeležena voznika, vendar nato nobeden od njiju ni bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje.

Policisti so obema udeležencema odredili preizkus alkoholiziranosti. Pri vozniku tovornega avtomobila je ta pokazal vrednost 0,00 mg/l, pri vozniku osebnega avtomobila pa vrednost 0,69 mg/l alkohola v organizmu.

Po posvetu s pristojnim državnim tožilcem bodo policisti voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanje Nevarne vožnje v cestnem prometu.

M. P.