Spodnje Hoče: Med opravljanjem dela umrl 51-letni moški

Včeraj, okoli 14.25, je na gradbišču regionalne ceste II. reda RC 430 na Ljubljanski cesti v Spodnjih Hočah, v bližini tamkajšnjega bencinskega servisa, prišlo do nesreče pri delu, v kateri je umrl 51-letni delavec.

V času nesreče je bil desni prometni pas te ceste, gledano iz smeri Slivnice proti Bohovi, zaprt za promet zaradi gradbenih del na vozišču. Levi prometni pas v isti smeri je bil odprt za promet, pasova pa so ločili prometni stožci.

Tik pred nesrečo je 31-letni voznik tovornega vozila, zaradi dela vozil vzvratno po gradbišču regionalne ceste, po zaprtem, desnem prometnem pasu, v smeri Slivnice. Istočasno je na istem prometnem pasu opravljal dela tudi 51-letni delavec drugega podjetja, ki je na tem zaprtem prometnem pasu prestavljal prometne stožce, ki so označevali rob zaprtega prometnega pasu.

Hodil  je  ob robu zaprtega prometnega pasu v smeri proti Slivnici in bil s hrbtom obrnjen proti tovornemu vozilu, ki se mu je vzvratno približevalo.

Med delom je opisani voznik z zadnjim levim delom tovornega vozila trčil vanj, zaradi česar se je ta opotekel in padel, tovorno vozilo pa ga je nato z zadnjimi levimi kolesi obeh zadnjih osi tovornjaka prevozilo. Ob tem se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Kraj nesreče sta si ogledala dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Preiskovalni  sodnik  je odredil nekatera nujna preiskovalna dejanja, nato pa pregled prepustil policiji.

Okrožna državna tožilka je kriminalistom podala usmeritev, naj zbirajo obvestila zaradi utemeljitve suma  storitve  kaznivega  dejanja  Ogrožanja  varnosti  pri delu, po členu
201/5-2 Kazenskega zakonika (KZ-1), so sporočili s Policijske uprave Maribor.

M. P.