Spor v Levici: Stranka pričakuje, da bo Kordiš zapustil poslansko skupino!!

Ljubljana, bar Pritlicje. Predsedniske volitve 2022. Spremljanje zakljucka predsedniskih volitev v stabu kandidata Mihe Kordisa.

V poslanski skupini Levica so na Mandatno volilno komisijo državnega zbora poslala predlog za razrešitev njihovega poslanca Mihe Kordiša z mesta predsednika odbora za delo, družino, socialne zadeve ter z mesta člana v odborih državnega zbora in v preiskovalni komisiji, so sporočili iz Levice.

Iz zaupnih virov znotraj stranke Levica smo izvedeli, da njegovo razrešitev kot tudi druge ukrepe, ki sledijo, soglasno podpirajo poslanci dr. Tatjana Greif, Nataša Sukič, Milan Jakopovič in dr. Matej T. Vatovec. 

Poslanec Kordiš je namreč dlje časa v okviru
poslanske skupine deloval razdiralno, pogosto vnašal slabo voljo ter s svojimi dejanji rušil enotnost poslanske skupine, s čimer je izgubil zaupanje poslank in poslancev ter onemogočil možnost nadaljnjega tvornega sodelovanja v kolektivu.

Stanje se je stopnjevalo v zadnjih tednih, ko je očitno zlorabil svoj položaj, zavajal, pritiskal, grozil in izsiljeval v poslanski skupini zaradi zaposlitve osebe, ki je kadrovska komisija ni potrdila. Vse to se je dogajalo v času večmesečne bolniške odsotnosti z delovnega mesta poslanca v državnem zboru
Kljub prošnjam kolektiva k umiritvi tonov, retorike in izogibanju enostranskim in samovoljnim potezam poslanec Miha Kordiš očitno ni sposoben kolektivnega duha, ki bi moral vladati v poslanski skupini.

Vir: Nova 24 TV, humiristečen motiv

Zato vodji poslanke skupine zaradi normalizacije stanja in delovanja kolektiva ni preostalo drugega, kot da ukrepa v skladu s svojimi pooblastili.

Vodja poslanske skupine ob tem pričakuje, da bo Miha Kordiš v najkrajšem času tudi zapustil poslansko skupino nam je zaupal vir v stranki Levica. 

Avtor: A.V.