Sprevrženo dejanje v Slovenski Bistrici

(vir: Bistričan.si)

S Policijske uprave Maribor so pred dnevi sporočili, da so v noči iz petka na soboto neznanci močno iznakazili fasado hiše v Samovi ulici v Slovenski Bistrici in lastniku povzročili za dobrih 30.000 evrov škode.

Portal Bistričan.si pa je nato objavil tudi fotografije.

Na portalu so tudi zapisali, da sta lastnika hiše v Samovi ulici zjutraj presenečena ugotovila, da so bili ponoči na delu nepridipravi. Celotna fasada, šipe in rolete, ploščice okoli hiše, nasuto okrasno kamenje, pa tudi pred hišo parkiran avtomobil … Vse je bilo polito oziroma poškropljeno s temno snovjo, predvidoma z bitumensko smolo.

“Lastnik S. S. ne more verjeti, da lahko neki človek do njega goji tako močno sovraštvo, da mu povzroči tako veliko gmotno škodo. Ker je sam tik pred upokojitvijo, ne vidi rešitve, kje bo dobil 30.000 evrov, da bo lahko popolnoma odpravil vso nastalo škodo. Glede na napis, ki so ga pustili nepridipravi (“toži grož”), pa sumi, da je dejanje povezano z vestnim opravljanjem njegove službe,” so še zapisali v Bistričanu.

Nepridipravi so svoje vandalsko dejanje opravili med 23. in 7. uro. Če jih je pri dejanju kdo opazil, ali karkoli o tej situaciji ve, naj pokliče na bistriško policijsko postajo na številko 02 843 29 00 ali na anonimno telefonsko številko 080 12 00.

Foto: Bistričan.si

M. P.