Sramotno!! Za vaš denar, organizirajo razstavo kolesarskih protestov !

Vir: Nova24tv

ZRC SAZU je prejel že več kot 300 milijonov evrov davkoplačevalskih sredstev. In kam ta denar usmerjajo? V promocijo nasilnih protestnikov, ki so zavestno kršili odloke in ogrožali ljudi.

V nadaljevanju objavlamo  tudi kratek povzetek opisa tega dogodka, ki ga organizira ZRC SAZU:

Mineva leto dni od parlamentarnih volitev, ki so ob rekordni udeležbi demokratično zaustavile Janševo strahovlado in tako izpolnile primarni cilj petkovih protestnic in protestnikov. Ti so od 24. aprila 2020 do 24. aprila 2022 več kot sto tednov zaporedoma krepili glas upora proti avtokratski in koruptivni vladi in se na ulicah nenasilno borili za demokracijo, vladavino prava in svobodo.

Dolgotrajnost, kreativnost ter iznajdljivost tega protestnega gibanja predstavlja unikum, ne samo v slovenski zgodovini, temveč tudi v mednarodnem prostoru. Zato smo v protestniškemu gibanju sprejeli pobude predstavnikov umetniške, zgodovinske in muzealske stroke ter v sodelovanju z referenčnimi muzeji in galerijami pripravili veliko pregledno razstavo.

Ob krajšem kulturno protestniškem programu bomo postregli tudi s “socialističnim kaviarjem” in “Janezovimi solzami”, predvsem pa se bomo skupaj spomnili, zakaj se je za svobodo, demokracijo in vladavino prava treba boriti tudi v prihodnje.

Težko verjamem,  česa vsega je zmožna naša družba.Vladajoči pravijo, da ni denarja za upokojence, študente, gasilce, medicinske sestre … Se ga pa očitno hitro najde, ko se gre za napajanje njihovih podaljškov.

Dragi davkoplačevalci vse za vaš denar !!

Avtor: I.K.