Srce parajoča izpoved partnerja umrle zaradi koronavirusa: “Naj bo to opomin tistim, ki ignorirate ta smrtonosen zahrbtni virus”

“Moj prijatelj je zbolel za koronavirusom in je že več tednov na zdravljenju v bolnišnici. Tudi njegova partnerka je zbolela. Včeraj je izgubila bitko z virusom! V opomin vsem zdravim in vsem tistim “eh sej to je tak ko gripa”, kako zahrbten in nevaren je koronavirus.” To je zapis na družbenem omrežju Facebook, ki je v teh dneh zarezal v srce.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so v zadnjih dneh trije umrli zaradi novega koronavirusa oziroma bolezni Covid-19. Zarezalo pa je naslednje sporočilo:

Partner umrle Lidije (z območja Ribnice na Pohorju) je tako zapisal:

Nato se je zahvalil: “Hvala vsem za vse dobre besede, hvala tudi medijem da delite moje bolečine.
Naj bo to opomin, ki ignorirate ta smrtnonosen zahrbtni virus.
Hvala vsem, ki mi pomagate premagovati bolečine.”

V nadaljevanju pa je prosil Vlado RS in njenega predsednika Janeza Janšo, vse ministre, tudi predsednika države Boruta Pahorja, naj ne popustijo in naj ne spreminjajo ukrepov. “Naj vam bo to opomin, virus je neizprosen.”

Pojasnil je, da so bili okuženi trije: on, njegova partnerka Lidija in njena 82-letna mama.

Nihče daleč naokoli, niti v njegovi službi, ni kazal znake okuženosti, nihče ni zbolel. “Na koncu samo Lidija ni kazala nekih resnih težav, vendar je kljub temu njeno stanje rapidno poslabšalo v samo nekaj dni, midva z omo pa sva oba brez resnih posledic …”

“Naj bo partnerkin odhod opomin in šola za druge.”

M. P.