SSK Šmartno na Pohorju praznuje 40 let

Ali ste vedeli, da je ekipa strokovnjakov na Šmartnem na Pohorju razvila najdaljšo skakalno skijo na svetu? Niste!

Predstavitev rekorderke je bila to soboto, 30. junija na veselici, ob 40. obletnici kluba.
Na posebnem stop & hop shop mestu ste lahko napovedali, koliko je skija dolga in prejeli klobaso velikanko, ki je tehtala približno toliko, kolikor je bila dolga skija!

SSK Šmartno na Pohorju v letu 2018 obeležuje že 40. obletnico delovanja. Kot se za tak jubilej spodobi, je bilo to soboto poskrbljeno za pester športni in zabavni program.

Uvodoma so izvedli prijateljski nogometni turnir 4 ekip. Sodelovale so ekipe zvezd in legend slovenskega nordijskega smučanja (Goran Janus, Nejc Dežman, Primož Peterka, Primož Ulaga, itd.), direktorjev lokalnih podjetij, veteranov NK Zg. Polskave in domačih skakalnih asov.

Zmagali so direktorji pred veterani Zg. Polskave. Tretje mesto je osvojila ekipa zvezd in legend, domačini pa so bili četrti.

Zvečer so na uradnem delu podelili priznanja zaslužnim članom, društvom, sponzorjem in donatorjem. Posebno priznanje je prejel dolgoletni trener Vlado Ačko, ki je najbolj zaslužen za uspehe šmarskih skakalcev. Zlata priznanja kluba pa so prejeli Vinko Jelenko, Cvetko Ačko in Vanjo Plečko.

Prijetno druženje so zaključili z nastopom ansambla Igor in zlati zvoki.

Poskrbljeno je bilo za odlično zabavo, gurmansko hrano in ledeno pijačo. Manjkala nista niti bogat srečelov ter stavnica za bogato praktično nagrado.

K. V.

Foto: Tjaša Brglez