Stanovalki doma starejših občanov v Mariboru se je uresničila srčna želja: Poletela je na Triglav

Presenečenje uspelo

V okviru različnih aktivnost v domovih starejših občanov SeneCura Maribor, Vojnik in Radenci za svoje stanovalce nekajkrat letno izpolnjujejo tudi tako imenovane Srčne želje.

Letos so izpolnili že dve, tretjo pa so izpolnili Mariji Teržan, ki bo letos dopolnila 90 let, stanovalki SeneCura doma starejših občanov Maribor.

Ob pomoči helikopterja slovenske vojske je Teržanova obiskala Triglav. Dolgoletna želja se ji je uresničila.

Teržanova, za katero je bil dogodek presenečenje, saj ni vedela, da ji to srčno željo osebje v SeneCuri Mariboru pripravljajo, je ob tem ganjeno in s solzami sreče v očeh dejala: “Nisem pričakovala, da mi bo ta želja kdaj uresničena. Z letalom sem že letela v Grčijo, moja dolgoletna želja je bila, da bi se pred 90. rojstnim dnevom s helikopterjem povzpela na Triglav. Vesela in hvaležna sem, da se mi je srčna želja uresničila v spremstvu hčerke.”

V SeneCura domovih so doslej uresničili že veliko drobnih srčnih želja, ki so ogrela srca
stanovalcem in vsem, ki so z veseljem naredili vse potrebno, da so se želje uresničile.

Vozili so se z vlakcem Jurčkom po Mariboru, nekateri so se želeli peš napotiti na Pohorje, se vozili z motorjem, poleteli z balonom, pojedli dobre domače sladice, obiskali domačijo, obiskali Mariborski park s Tremi ribniki, šli na ribičijo, se razvajali z različnimi sprostitvenimi masažami, manikuro in pedikuro, obiski muzejev razstav.

Želje stanovalcev izpolnjujejo znotraj programa in njihovega slogana oziroma vodila Blizu ljudem. Za to pa morajo dobro poznati svoje stanovalce. Tako v program vključujejo vse zaposlene, saj je včasih srčna želja zelo skrita in zaupana samo posameznikom.

Rana ura, zlata ura
Organizacijska ekipa SeneCura Maribor
Majica Polet na Triglav
Ekipa, da te skipa
Darilo za pilota: naštrikane zokne

M. P.