Starša nove podpredsednice Gibanja Svobode sta policista, ki sta se posluževala lažnivih potrdil PTC

Sara Žibrat je zamenjala Urško Klakočar Zupančič na mestu podpredsednice Gibanja Svoboda. (Foto: STA)

Starša poslanke in nove podpredsednica Gibanja Svoboda Sara Žibrat sta nekdanja policista, ki sta se v času pandemije posluževala lažnih potrdil PCT, obenem pa naj bi vdrla v sistem, posledično pa jima grozi dveletna zaporna kazen. Kljub vsemu upata na vrnitev v policijo.

Potem ko je bila predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič odstavljena z mesta podpredsednice Gibanja Svoboda, je bila za podpredsednico stranke izbrana poslanka Sara Žibrat, na katero je že ob nastopu funkcije padla temna senca.

Boris in Laura Žibrat sta se znašla pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili.

Sara Žibrat je zamenjala Urško Klakočar Zupančič na mestu podpredsednice Gibanja Svoboda. (Foto: STA)

Grozi jima do dve leti zapora, onadva pa bi še naprej delala v policiji
V začetku marca, sta se na oddelku delovnega sodišča Maribor in v Murski Soboti končali obravnavi v tožbah, v katerih sta Boris (bivši inšpektor v sektorju uniformirane policije PU Murska Sobota) in Laura (bivša kriminalistična inšpektorica v sektorju kriminalistične policije PU Murska Sobota) vložila tožbo zoper Ministrstvo za notranje zadeve oziroma Policijo.

Policija ju je lani namreč odpustila, ker naj bi med pandemijo uporabljala ponarejeni potrdili PCT. V obeh zadevah sta bili izdani sodbi, zadevi pa sta zatem končali v pritožbenem postopku pred Višjim delovnim in socialnim sodiščem v Ljubljani. Kot poroča Vestnik, sta sodbo izgubila . Pozneje pa je javnost izvedela, da naj bi starša podpredsednice Svobode celo vdrla v informacijski sistem. Oba potencialna delikventa si sicer prizadevata za vrnitev izgubljene službe v policiji, grozi pa jima tudi do dve leti zapora.

Vir: Nova24tv.si