Starše: Zanemarjal rottweilerja, našli tudi marihuano in naboj

Policisti Policijske postaje Rače obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja Mučenje živali, ki ga je osumljen 46-letnik doma, iz območja občine Starše.

Osumljeni poseduje dva psa pasme Rottweiler, stara okrog osem let, ki ju je očitno zanemarjal in ju pretepal.

Pes pasme Rottweiler.

Psa sta bila po več dni zaprta v gospodarskem poslopju, na verigi dolgi nekaj centimetrov, pri čemer sta bila več dni v lastnih iztrebkih ter brez pitne vode.

Psa nista zavedena v uradnih evidencah, prav tako nista cepljena.

Policisti so od Okrožnega sodišča Maribor pridobili odredbo za hišno preiskavo in so v petek opravili hišno preiskavo pri osumljencu, ki je tudi odvisnik od prepovedanih drog in mu oba psa, ki sta bila očitno zanemarjena, zasegli ter predali delavcem zatočišča za živali, ki so za psa poskrbeli in ju odpeljali. V stanovanjskem delu je bilo polno pasjih iztrebkov, iz česa je bilo sklepati, da psa več dni nista bila zunaj.

Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na ODT Maribor.

Pri hišni preiskavi je bila osumljencu zasežena manjša količina prepovedane droge marihuane in en naboj kalibra 7,65 mm, za katerega osumljeni ne poseduje orožne listine. Zoper osumljenega v tej zvezi sledi prekrškovni postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in Zakonu o orožju.

Vir: PU Maribor.

M. P.