Število okužb narašča tudi v sosednji Avstriji

Fotografija je simbolična.

Iz Avstrije so včeraj poročali o 175 novih okužbah z novim koronavirusom, kar je najvišje število pozitivnih brisov v 24 urah v zadnjih nekaj tednih. Dan pred tem je bilo potrjenih 105 novih okužb.

Danes pa poročajo o 82 novih okužbah, od tega polovico na Dunaju. Dan pred tem so največ okužb potrdili v Zgornji Avstriji.

Med 82 novimi okužbami z novim koronovirusom jih je bilo 42 potrjenih na Dunaju, 21 v Spodnji Avstriji in 17 v Zgornji Avstriji. Po tri okužbe so zaznali v Salzburgu in Vorarlbergu ter dve na Koroškem.

Prvi primer okužbe z novim koronavirusom so danes potrdili tudi v uradu avstrijskega kanclerja. Gre za enega od strokovnih sodelavcev, ki se je okužil v zasebnem krogu, poroča APA. Avstrijski kancler Sebastian Kurz, ki se rutinsko večkrat testira na novi koronavirus, z okuženim sicer ne sodeluje neposredno.

Gre za podobno stanje kot v Sloveniji, kjer so včeraj okužbo potrdili tudi pri strokovnem sodelavcu v kabinetu slovenskega predsednika vlade Janeza Janše.

Skupno so v Avstriji doslej potrdili 21.212 okuženih s covidom-19, 718 oseb je zaradi te bolezni umrlo.

V Avstriji o številu okuženih poročajo večkrat dnevno. Trenutno je s tem virusom v bolnišnicah 99 ljudi, od tega jih 19 potrebuje intenzivno zdravljenje.

V Avstriji so sicer 24. julija znova postale obvezne maske v trgovinah, na poštnih uradih, v bankah in v zdravstvenih ustanovah. Omejili so tudi vstop v državo za potnike iz najbolj rizičnih držav Zahodnega Balkana.

M. P.