Švikartova denarja za Gala ni nakazala

Starša šestletnega Gala iz Spodnjega Dupleka, ki ima prirojeno deformacijo rok in bi za operacijo v ZDA potreboval 120.000 evrov, nadaljujeta humanitarno akcijo zbiranja denarja za sina. Čeprav je Nataša Švikart Žumer, lastnica mariborskega Društva Maus,  prejšnji teden zatrdila, da so zbrali dovolj denarja, starša to zanikata. Akcijo bodo nadaljevali prek drugega društva.

Kot je za STA povedala Galova mama Natalija Vrbnjak Šteflič, zagotovila Švikart Žumerjeve za časnik Večer o zbranem denarju ne držijo. Minuli konec tedna je namreč od nje zahtevala končno stanje zbranega denarja in izkazalo se je, da je na računu okoli 70.000 evrov, ki so jih zbirali z donacijami na transakcijski račun in sporočili SMS.

Akcijo zato nadaljujejo, vendar bodo z Mausom zaradi ravnanj Švikartove prekinili sodelovanje. Zdaj intenzivno iščejo drugo humanitarno društvo, ki bi prevzelo doslej zbrani znesek in nadaljevalo akcijo. Za zdaj mati 6-letnega Gala še ne želi razkriti, za katero društvo gre, saj mora o tem najprej odločati upravni odbor.

Šestletnega Gala želijo odpeljati na operacijo k specialistu Droru Paleyju, ki je v zasebni kliniki na Floridi že pomagal nekaterim slovenskim otrokom, a Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije posega ne namerava plačati. Operacija je predvidena za junij 2020, za zdaj pa je Maus poravnal okoli 9000 evrov predplačila.

M. P.