Tajkunovi mediji političnim strankam: Mi imamo medije, vi nam dajte denar

Del medijske hobotnice smetarskega tajkuna Martina Odlazka
Media24 ima veliko revij, preko 40 različnih tiskanih medijev, med njimi tudi dnevni časopis Svet24, splet je močan, pa tudi za tri radijske postaje tržimo. Dosežemo mlade in stare, po mestih in vaseh, izobražene in ne, dame in gospode …,” se v Odlazkovemu imperiju ponujajo političnim strankam.

Spomnimo. Omrežje Martina Odlazka se že dlje časa temeljito pripravlja na zagon medijskega imperija, s katerim namerava levici pomagati priti na oblast na prihodnjih parlamentarnih volitvah, s tem si naj bi Odlazek kupil imuniteto pred pregonom ter nadaljnje državno financiranje svojih medijev.

Februarja letos so Odlazkove hčerinske družbe namreč vzele kredit na banki v vrednosti 5 milijonov evrov za projekt Vevče, kjer se ureja in gradi radiotelevizija. Tam bo poslovna stolpnica, centralizirana bo celotna medijska produkcija.

Vsak izmed Odlazkovih medijev naj bi imel le še kakšnega posameznega lokalnega novinarja, vse drugo pa bo centralizirano v Vevčah.

Stranka, na katero naj bi Odlazek stavil, je po zanesljivih informacijah SD, katere predsednica je evropska poslanka Tanja Fajon. To je po navedbah vira mogoče sklepati iz tega, ker je svetovalec predsednice stranke SD postal nihče drug kot Leo Oblak. Oblak jo trenira in pripravlja, vse skupaj pa je usklajeno z Odlazkom. Vodenje superuredništva pa je bojda že prevzel nekdanji direktor STA Bojan Veselinovič.

Raziskovalni novinar Bojan Požar pa je razkril še en ključni element v teh medijsko-političnih igricah. Gre za Simono Škafar, ki očitno opravlja vlogo veznega člena in pomaga pri stikih med Odlazkovimi mediji in tranzicijsko levico.


Kot je ob tem navedel Požar, se “Odlazkovi političnim strankam pošiljajo ponudbe”. In to je to, kar vidite v nadaljevanju.

M. P.