Tako so se ponoči s kljukastimi križi spravili nad zdravnico in državno sekretarko

Popisana stavba, v kateri je ordinacija državne sekretarke in zdravnice Alenke Forte, v Trbovljah.

“Hvala Trboveljčani, takole izkazujete hvaležnost za 35-letno delo zdravnice v lokalnem okolju! Za nič koliko rešenih življenj in predano delo tudi v lokalni skupnosti.”

Tako je danes na Twitterju zapisala državna sekretarka na ministrstvu, zdravnica Alenka Forte in objavila fotografiji.

Alenka Forte je študij medicine končala leta 1987 na Medicinski fakulteti v Ljubljani in pridobila naslov doktorica medicine. Po končanem študiju je dve leti opravljala delo splošne zdravnice, nato pa bila do 1999 zaposlena kot specialistka interne medicine v Splošni bolnišnici Trbovlje.

Istega leta se je odločila za samostojno zdravniško pot, pridobila je koncesijo na področju specialistične ambulantne dejavnosti. V letih 1999 do 2002 je kot internistka sodelovala z Zdraviliščem Dobrna, od 2005 sodeluje v programu rehabilitacije bolnikov po preboleli možganski kapi v Domu starejših Polde Eberl Jamski na Izlakah.

Leta 2004 je v Trbovljah ustanovila medicinski center Heliks, v katerem s sodelavci izvaja izvenbolnišnično specialistično ambulanto dejavnost na področju gastroenterologije, endoskopije prebavil, diabetologije in kardiologije.

Prav stavbo medicinskega centra Heliks pa so danes ponoči popisali vandali.

Alenka Forta je naknadno zapisala, da ni dokaza, da je bil Trboveljčan, zato je popravila prvotni tvit. “Gre za neznanega vandalista, policija dela,” je dodala.

M. P.