sreda, 27 januarja, 2021
Doma Dogodki Tako vošči Židanov SD: “Vesel božič, ve umazane živali”

Tako vošči Židanov SD: “Vesel božič, ve umazane živali”

Dejan Židan in Jernej Štromajer (vir: zajem zaslona)

“Vesel božič, ve umazane živali.” Takšno voščilo je na predbožični večer, ob 17.01, na družbenih omrežjih objavil Jernej Štromajer iz Slovenskih Konjic, sicer pa državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, ki ga vodi Jernej Pikalo.

Tako Pikalo kot 32-letni Štromajer sta vodilna iz kvote SD, stranke, ki jo vodi Dejan Židan. Štromajerjevo voščilo je bilo všeč peščici, med njimi so: evropska poslanka Tanja Fajon, Jan Škoberne (nekdanji poslanec SD in nekdanji državni sekretar na ministrstu za kulturo, ki je moral odstopiti), Tomaž Režun (župan občine Radeče iz vrst SD) in Matija Stepišnik (urednik časnika Večer), če naštejemo le nekatere.

Jernej Štromajer pa ni samo državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, kamor je prišel na račun in iz kvote SD, pač pa tudi občinski svetnik v občinskem svetu Občine Slovenske Konjice, kjer je tudi vodja svetniške skupine SD, hkrati pa vodi tudi občinski odbor za finance in premoženje.

Štromajer je tudi kolega Bojane Muršič, poslanke SD iz Ruš, znani po t. i. rdečih jopicah na račun davkoplačevalcev (na levi).

M. P.