Takojšnji odziv ministra Počivalška ob naznanitvi odpuščanj v občini Ormož

Minister Zdravko Počivalšek

Minister Zdravko Počivalšek se je ob napovedi italijanske skupine Safilo, d. o. o., da bo zaradi načrta za uravnoteženje proizvodnih zmogljivosti skupine s trenutnimi in prihodnjimi potrebami na trgu junija letos zaprla proizvodnjo očal, nemudoma sestal z direktorjem podjetja Andrejem Mavsarjem, na sestanku pa so prisostvovali tudi župani Občine Ormož, Občine Središče ob Dravi in Občine Sveti Tomaž.

Minister se je z direktorjem podjetja in okoliškimi župani pogovoril o možnostih in morebitnih rešitvah za 557 zaposlenih, ki naj bi po napovedih podjetja letos ostali brez dela.

“Zaposlene, ki se bojijo za svoje službe, želim pomiriti. Zavedam se, da ne govorimo le o 557 delovnih mestih, govorimo o ljudeh, govorimo o njihovih družinah, ki ta trenutek doživljajo stisko. Potrebujejo nas in sporočam jim, da niso sami. Naše javne finance so stabilne in vlada ima na voljo dovolj sredstev za nadaljevanje ukrepov, ki ščitijo delovna mesta,” je po včerajšnjem srečanju dejal minister Počivalšek

Pri tem je napovedal: “Borili se bomo za vsako delovno mesto, še posebej na periferiji. Posebno pozornost bomo posvetili ravno regijskemu razvoju in podjetjem, kot je Ormoško, da z državno pomočjo ohranimo zdrave dejavnosti in delovna mesta. Za ohranitev našega načina življenja in za poseljenost vseh regij je namreč ključno, da mladim zagotovimo pogoje, da bodo v svojem domačem kraju ustvarili družino, dobili dobro službo in razvijali svojo kariero.”

Spomnimo. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je zadnji dve leti posvečalo veliko pozornost podjetju Safilo d.o.o., med drugim jih je leta 2019 vključilo v posebni program Nadaljnja rast in razvoj, poleg tega pa so lahko koristili tudi državne ukrepe, ki jih je vlada pripravila kot pomoč podjetjem v času epidemije COVID-19. Rešitev bodo nedvomno našli tudi zdaj.

M. P.