Tarča: Šarčev Riči, ki nam ga RTV Slovenija »prodaja« kot edino pravo stroko na tem svetu

Rihard Knafelj

Televizija Slovenija, ki smo jo primorani prisilno plačevati vsi imetniki električnih števcev in lastniki gsm-aparatov ter tablic, nam je sinoči spet postregla s tv-oddajo Tarča, kjer naj bi nadaljevali z razčiščevanjem očitkov o domnevnih nepravilnostih pri nabavah zaščitne in druge opreme.

V resnici pa so ustvarjalci tv-oddaje, vključno z vodstvom RTV Slovenija in voditeljico Eriko Žnidaršič, samo še globje potonili v greznico, ki se ji reče neobjektivno in pristransko novinarsko poročanje v prid tranzicijski levici.

Tokrat je bil v oddaji spet Ivan Gale, uslužbenec Zavoda za blagovne rezerve, ki ima, kot vse kaže, prste globoko v marmeladi, saj je podpisnik številnih pogodb in aneksov o nabavah, hkrati pa je tudi čedalje več sumov, ki nakazujejo, da naj bi bil prikriti sodelavec globoke države in tisti, ki naj bi iz tega javnega zavoda medije in nekatere politike zalagal z elektronskimi sporočili, nejasno pa je tudi prisluškovanje nekaterim.

Vendar pa je sinoči bolj kot Gale izstopal Rihard Knafelj, za prijatelje Riči. Zelo nazorno pa je to na Twitterju danes opisal uporabnik Davorin Kopše. Zapisal je: “Očitno še vedno glavni Šarčev svetovalec za zdravstvo, ki ga je včeraj poslal v tv-Tarčo, da bi diskvalificiral tiste, ki so si dneve in noči prizadevali zagotoviti nujno zaščitno medicinsko opremo. Danes ne diši, ampak precej smrdi.”

Rihard Knafelj – Riči je internist v UKC Ljubljana (gimnazijo je končal v Murski Soboti) in je po navedbah medijev pričal tudi na sojenju proti Ivanu Radanu, ki je bil njegov sodelavec. (Sodišče je Radana oprostilo vsakršne krivde.)

RTV Slovenija pod vodstvom Igorja Kadunca pa je Knaflja sinoči predstavila kot »veliko in edino zveličavno« stroko za nakup medicinske opreme.

Kot strokovnjaka per excellence, strokovnjaka, ki mu menda ni para, vse, kar on reče, pa je »suho zlato«, edina zveličavna resnica.

Tako, kot so zašli pri Galetu, so padli na izpitu tudi pri Knaflju.

Knafelj se je namreč v tv-kamere zlagal, da se je z Marjanom Šarcem pred leti srečal le enkrat in še to za eno uro. Šel je v Kamnik k Šarcu, mu predstavil svoje videnje na zdravstvo in potem sta se razšla, ker so bili Šarčevi pogledi drugačni. Nikoli več se nista videla, je zatrjeval.

Vendar pa stric Google vse pokaže, tako je bilo tudi tokrat. Portal Siol.net je namreč že 22. februarja 2018 (tukaj) objavil, da je Knafelj glavni svetovalec stranke LMŠ na področju zdravja. Predviden je bil tudi za ministra za zdravje iz kvote LMŠ.

Razkrito pa je tudi, da je promoviral konkurenčno podjetje temu, ki so nato dobavili potrebno zdravstveno opremo.

Rihard Knafelj – Riči je sicer tudi velik zbiratelj parfumov (htukaj ).

Knafljevo politično delovanje pa je razvidno iz naslednjih objav, nekateri sicer že objavljajo, da svoje objave na družbenih omrežjih pospešeno briše.

Knafelj leta 2018 (na sredini), ko še ni bil pobrit in pobarvan.
Rihard Knafelj kot velik ljubitelj parfumov.

M. P.