Težav zaradi prepočasnega interneta bo kmalu konec

(vir: pixabay.com)

Nekdanji Simobil, preimenovan v A1 Slovenija, uvaja tehnologijo, ki hitre internetne povezave in digitalno televizijo prinaša tudi v kraje po državi, kjer je kakovost telekomunikacijskih storitev zaradi zastarele infrastrukture slaba. Najprej jo bodo vzpostavili v šestih občinah, med njimi so Šentilj, Kungota in Pesnica.

Po navedbah operaterja iz avstrijske skupine A1 gre pri tem za najsodobnejšo mobilno-fiksno tehnologijo, poimenovano A1 Lite, ki bo uporabnikom na voljo v dveh naročniških paketih.

Storitev bodo najprej vzpostavili v občinah Šentilj, Kungota, Pesnica, Tržič in v Beli krajini, nato pa v številnih drugih slovenskih krajih.

V Sloveniji je sicer več kot 100.000 gospodinjstev, na katere so fiksni operaterji do zdaj pozabili in jim je na voljo le zastarela infrastruktura, ki ne omogoča storitev, primernih današnjemu času.

V A1 pa so v preteklih dveh letih na določenih območjih prek mobilnega omrežja že omogočili dostop do hitrega interneta, zdaj pa uvajajo še omenjeno novo tehnologijo.

M. P.