Tik pred volitvami številni levi poslanci iščejo svoje politično mesto, dogaja se neverjetna fluktuacija

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec je bil gost v oddaji Borisa Tomašiča. (Foto: Nova24TV)

V tokratni oddaji Kdo vam laže? je voditelj Boris Tomašič gostil vodjo poslanske skupine SDS Danijela Krivca.

Tomašič je med drugim spomnil, da je uradni datum naslednjih državnozborskih volitev znan, v parlamentu pa se na strani Kula dogaja prava fluktuacija. Številni pripadniki opozicije iščejo svoje mesto v političnem prostoru, dogajajo se prestopi itd.

Danijel Krivec je ob tem pojasnil: “Težko je napovedovati, kaj vse se bo še zgodilo, je pa ta situacija zagotovo bolj ekstenzivna kot pred kakšnimi prejšnjimi zaključki volitev. S strani opozicije se tudi pričakuje, da bo vložila več zakonov, kar je pred koncem mandata običajna praksa, čeravno se čas izteka. Kot je znano, so februarja tudi parlamentarne počitnice, ki so vezane na druge zadeve.”

Posledično ostane samo še marčevska seja, kjer pa tudi ni mogoče rešiti vsega za nazaj. Prav zato kakšnih večjih dogodkov v državnem zboru verjetno ne gre pričakovati, z izjemo tega, da nekatere osebe iščejo rešitev za svojo situacijo, ker se na levem polu zavedajo, da je njihov vstop v parlament vprašljiv.

“Ni pa konec, dokler svetovni prvak v prestopanju – Jani Möderndorfer ne prestopi in takrat bomo res vedeli, da so volitve pred vrati, ker v LMŠ-ju mu bolj slabo kaže, je pa v SD-ju, kjer sicer še ni bil, verjetno malce nezaželen,” sta se strinjala sogovorca.

Tomašič je izpostavil še eno zanimivost: da se Igor Zorčič povezuje z delom DeSUS-a, ki nima poslancev, medtem ko gredo poslanci DeSUS-a v Našo deželo in NSi.

Krivec pa je ob tem pripomnil, da jih je več že izpolnilo pogoje za upokojitev, zato bomo še videli, koliko jih bo dejansko sploh kandidiralo.

Poslanec SDS je mnenja, da bo vlada mandat relativno mirno pripeljala do konca. Večina dosedanjih poslancev SDS bo sicer ponovno kandidirala, volilne liste imajo zapolnjene in mirno pričakujejo volitve.

V nadaljevanju pa sta se sogovorca dotaknila tudi političnega zlorabljanja epidemioloških razmer.

Več o tem lahko preberete na povezavi: Nova24TV

S. B.