Tim Gajser zopet navdušil

Motokrosisti so z dvema zaporednima dirkama v soboto, 31. 3. in nedeljo, 1. 4. začeli državno prvenstvo v motokrosu. V soboto so tekmovali v Zaboku na Hrvaškem, v nedeljo pa še v Prilipah pri Brežicah.

V Zaboku so zaradi močnega dežja in blata do konca izpeljali le prvo vožnjo, v kateri je v absolutni konkurenci zmagal Tim Gajser (MX open). Zmagovalci posameznih kategorij pa so bili Maks Mausser (MX 125), Filip Vragoutek (MX2), Borut Koščak (MX Veterani 40) in Bogomir Gajser (Veterani 50). V ostalih, nižjih kategorijah pa je bila dirka zaradi razmer na progi odpovedana.

Organizator nedeljske dirke, AMD Brežice, je imel več sreče z vremenom in izpeljal celotni program. V odprti kategoriji je v obeh vožnjah zmagal Tim Gajser. Najbolj se mu je uspel približati Klemen Gerčar, do nedavnega član domačega AMD Brežice. Aktualni državni prvak Luka Kutnar je osvojil 3. mesto. V kategoriji MX 125 je bil znova najhitrejši Maks Mausser, 2. je bil Gal Hauptman, 3. pa Gašper Polajžer.

Luka Milec je zmagal v kategoriji MX2, 2. je bil Miran Kovačič in 3. Jaka Završan. V kategoriji MX 85 je bil najboljši Slovenec Anej Ilič na 3. mestu, zmaga je odšla na Madžarsko. V razredu MX 65 je zmagal Jaka Peklaj, v veteranskih kategorijah sta zmagala Borut Koščak (do 40 let) in Bogomir Gajser (do 50). Med podmladkom je v kategoriji MX 50 zmagal Val Slavec, pred Luko Juričem in Janom Jakobom.

Naslednja dirka za državno prvenstvo bo 6. maja v Škednju pri Slovenskih Konjicah. Že prihodnji vikend pa bo v Italiji na sporedu dirka svetovnega prvenstva MXGP, na kateri bosta nastopila Tim Gajser in Klemen Gerčar.

K. V.

Foto: gt243.com