Toliko so odvzeli podravskim občinam

Toliko so v Šarčevi koaliciji LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB s podporo Jelinčičeve SNS vzeli Podravju in posameznim občinam. (vir: FB)

Objavljamo grafiko, iz katere je razvidno, koliko denarja so občinam in volivcem ter volivkam odvzeli poslanci iz vrst LMŠ, SD, SMC, DeSUS, SAB in SNS: 20 milijonov evrov v letu 2020 – vsakemu občanu okoli 60 evrov v letu 2020.

Iz Zgornjega Podravja so hrbet svojim volivcem in volivkam obrnili: Bojana Muršič (SD), Jurij Lep (DeSUS) in Zmago Jelinčič (SNS), ki je za poslanca, čeprav živi v Ljubljani, kandidiral v volilnih okrajih Ruše in Slovenske Konjice ter bil tam tudi izvoljen.

Za občine in njihov razvoj so glasovali vsi poslanci iz vrst SDS in NSI, Mariborčan Franc Trček (Levica) pa se je glasovanja vzdržal. Ostali iz njegove stranke so glasovali za občine.

Odvzetih 20 milijonov evrov proračunskih sredstev v letu 2020 (in še več kot toliko v letu 2021) pa pomeni, da bodo občine imele manj denarja za investicije, položnice za vrtce in ostale komunalne dajatve pa bodo za občane praviloma višje.

M. P.