Tomašič: “Ljudje blizu predsednika vlade kličejo in grozijo, jim govorijo, da morajo prenehati oglaševati”

Boris Tomašič (vir: arhiv)

“To, kar so mi očitali, je laž. Kdor je dejansko poslušal posnetek, bo slišal, da ni bilo nikakršnega pozivanja k oboroženemu uporu. Gre za zelo brutalen napad na edini medij, ki je kritičen do nove oblasti. Poslanka Mojca Šetinc Pašek je tipičen primer politične korupcije. Vedela je, da bo kandidirala na Golobovi listi, pa je še vseeno delala reklamno oddajo Utrip, v kateri je sesuvala vlado. Skušajo nas utišati, napadajo medij, ki deluje drugače, kot je njim všeč. Ta oddaja je zelo gledana in ogromno ljudi pove, kaj jih moti. In to moti trenutno oblast, ki misli, da je vsemogočna.

Tako je obtožbe v DZ, da je v oddaji Kdo vam laže spodbujal k oboroženemu uporu, v intervjuju za Siol.net komentiral voditelj in programski direktor Nova24TV Boris Tomašič.

Na vprašanje, ali se lahko uresniči cilj, k temu je pozival že Marjan Šarec, da se finančno onemogoči obstoj medija Nova24TV, je Boris Tomašič odgovoril:

“Na podjetja v delni ali večinski državni lasti, pa tudi na popolnoma zasebna podjetja, izvajajo izjemen pritisk, da ne bi oglaševala pri nas. Jaz podjetij in direktorjev ne bom našteval, ker me prosijo, naj jih ne izpostavljam. Ljudje blizu predsednika vlade kličejo in grozijo, jim govorijo, da morajo prenehati oglaševati. Tako brutalnega pritiska na podjetja, na direktorje, ni bilo niti v času vlade Marjana Šarca. Ne gre samo za primer Nova24TV, gre tudi za druge medije, za Demokracijo, kakor vem, tudi za Planet TV.

Poleg tega imam pričevanja neodvisnih županov, da jih kličejo in grozijo, da jim bodo ustavili vse projekte, ki jih je potrdila prejšnja vlada, če ne bodo kandidirali za Gibanje Svoboda. To, kar se zdaj dogaja, je brutalno poseganje v neodvisnost tako medijev kot županov. Vse si hočejo podrediti. To je ekspresni vlak v diktaturo.”

Celoten intervju lahko preberete na povezavi: siol.net

M. P.