Trikrat proti siromašenju države

Z današnje novinarske konference (vir: Twitter)

V nedeljo bomo odločali o odvzemu pravic ljudem in o tanjšanju njihovi denarnic. Zato je potrebno iti na referendum in glasovati PROTI!

Tako so ob koncu referendumske kampanje v zaključni izjavi uvodoma poudarili poslanci Branko Grims, Alenka Jeraj in Zvone Černač. Poudarili so, da ne odločamo o določeni politični stranki, ampak odločamo o treh škodljivih zakonih Golobove vlade, ki siromašijo Slovenijo.

Branko Grims je dejal, da zaradi referendumov na nasprotni strani vlada panika in spomnil na napovedi Roberta Goloba o višjem RTV prispevku, če bo zakon obveljal. Kritičen je bil tudi do zakona o vladi, s katerim širijo birokracijo in s tem povečujejo javnofinančno porabo, ki jo bo nedvomno treba pokriti z novimi davki.

Glede zakona o dolgotrajni oskrbi, če bo ta obveljal takšen kot je, pa je dejal, da vsak starejši in vsak, ki potrebuje dodatno oskrbo upravičen do 400 evrov pomoči, ohranjenih bo 30 evrov pomoči za elektronsko oskrbo, starejši imajo prednost pred tujci in pred ilegalnimi migranti.

Branko Grims: “Izbira, ki je pred nami to nedeljo, je popolnoma enostavna. Kdor želi, da vlada Roberta Goloba jemlje starejšim in daje ilegalnim migrantom, bo glasoval za. Vsi tisti pa, ki smo prepričani, da je edino pravilno, da imajo prednost starejši, bomo glasovali PROTI.” 

Poslanka Alenka Jeraj je dejala, da je v nedeljo treba glasovati PROTI zakonu o RTV, ker namesto modernega zakona dobivamo slabo različico zakona iz 90. let, ki je povzročil težave in kaos na RTV.

“PROTI moramo biti zato, ker vladni zakon pomeni politizacijo javne RTV. PROTI, ker bodo v Svetu namesto gledalcev in poslušalcev sedeli predvsem predstavniki provladnih nevladnih organizacij, ki so jim ekskluzivno podelili to možnost. In PROTI, ker namen zakona ni urediti razmere na RTV, pač pa zamenjati vse vodstvene kadre, torej obglaviti javno RTV,” je dejala Jerajeva.

Alenka Jeraj: “V nedeljo moramo biti PROTI, ker vladni zakon pomeni politizacijo javne RTV. PROTI, ker bodo glas namesto gledalcev imeli predstavniki provladnih nevladnih organizacij. PROTI, ker je namen zakona zamenjati vse vodstvene kadre, torej obglaviti javno RTV.”

Zvone Černač: “V nedeljo ne bomo odločali o eni ali drugi politični stranki, pač pa bomo odločali o treh za ljudi škodljivih in slabih zakonih. Odločali bomo o odvzemu pravic ljudem in o tanjšanju njihovih denarnic. Zato je potrebno v nedeljo iti na referendum in glasovati PROTI.”

Več o tem lahko preberete na povezavi: 3x PROTI 

M. P.