Trump se je izrekel za nedolžnega !

Danes zjutraj so agenti Zvezne preiskovalne agencije (FBI) v spremstvu lokalne policije aretirali nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi suma vpletenosti v korupcijo in zlorabo položaja.

Aretacija je sledila večmesečni preiskavi, ki je bila usmerjena v Trumpa in njegovo organizacijo. Po navedbah uradnih virov naj bi Trump izkoristil svoj položaj predsednika ZDA za osebno pridobitev in zlorabil svoje oblasti, da bi si pridobil finančno korist.

Predsednik Joe Biden je v izjavi za javnost pohvalil delo FBI in pravosodnega sistema ter pozval k spoštovanju pravne države. “Nihče ni nad zakonom, vključno z nekdanjimi predsedniki,” je dejal Biden. “To kaže, da v naši državi velja pravna država in da se nihče ne more izogniti posledicam svojih dejanj.”

Trumpovi pristaši so se zbrali pred zgradbo, kjer naj bi bil nekdanji predsednik pridržan, in izrazili svoje nezadovoljstvo z aretacijo. Mnogi so kritizirali vladajočo administracijo in trdili, da gre za politični napad na Trumpa.

Obramba Trumpa je zanikala vsakršno krivdo in obtožbe označila za “lažne” in “politizirane”. “Gospod Trump ni storil ničesar narobe in verjamemo, da se bo to izkazalo v sodnem postopku,” je dejal njegov odvetnik.

Aretacija Trumpa je sprožila številne odzive in polemike po vsem svetu, saj gre za enega najbolj kontroverznih politikov v zgodovini ZDA. Nekateri menijo, da je to dokaz, da nihče ni nad zakonom, medtem ko drugi verjamejo, da gre za politično motivirano dejanje.

Avtor: I.Z.