Truplo mrtve matere več let skrival v stanovanju

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili policisti konec prejšnjega tedna obveščeni, da s svojci pogrešajo 97-letno žensko iz območja Ljubljane.

V razgovorih je bilo ugotovljeno, da naj bi za njo skrbel 67-letni sorodnik, ki ostalim svojcem že več let onemogoča stike z njo. Po navedbah portala 24ur.com naj bi šlo neuradno za sina pokojne.

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil so policisti pogrešano našli v  enem izmed stanovanj na območju Ljubljane. Vzrok za smrt osebe še ni znan.

Smrt pa je po do sedaj znanih podatkih nastopila že pred nekaj leti. Ves ta čas je osumljenec svojcem lažno prikazoval da je oseba živa, prav tako pa je bil pooblaščen in je dvigal prihodke osebe.

67-letnemu osumljencu je bila zaradi suma kaznivega dejanja skrunitve trupla, povzročitve smrti iz malomarnosti in goljufije odvzeta prostost za čas, da so se zbirala obvestila.

Z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin dogodka bodo policisti nadaljevali, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno tožilstvo.

M. P.