Tudi v Mariboru vse smrdi po Svobodi? Zamenjali bodo uspešnega direktorja Snage

Direktor Snage Maribor Franc Dover ni dobil novega mandata. (Foto: STA)

Se je župan Saša Arsenovič prodal za glasove Gibanja Svoboda v mestnem svetu, Mestne občine Maribor? Na pomembna mesta v Mariboru se namreč nastavlja ljudi, ki so blizu stranki Svoboda.

 

Očitno je veliko dobrikanje in smehljanje župana Arsenoviča na stojnici Svobode v času evropskih volitev rodilo rezultate. Nadzorni svet mariborskega javnega podjetja Snaga je namreč za novega direktorja družbe, ki je del Javnega holdinga Maribor, imenoval Vita Martinčiča. Kot so sporočili iz holdinga, bo vodenje podjetja prevzel 1. julija, potem ko se zadnji dan junija izteče mandat dosedanjemu direktorju Francu Dovru.

Odločitev zelo smrdi zaradi političnega ozadja. Očitno ni pomembno, da smo v mojem mandatu uspeli podjetje stabilizirati, ampak šteje le, kateri stranki pripadaš,” je dejal Franc Dover.

Na razpis za direktorja so se poleg dosedanjega direktorja,  ki je bil že nekaj časa trn v peti vodstva mestne občine, predvsem zaradi povezav s stranko SDS, ki županu Arsenoviču ni po godu, sicer prijavili trije kandidati: Aleš Kumperščak in Martinčič, po izobrazbi kemik, sicer lastnik in direktor podjetja I-Tecter ter občinski svetnik Gibanja Svoboda v Slovenski Bistrici.

Maribor torej na vodilna mesta dobiva ljudi iz Svobode. Po Vojku Flisu, ki je postal direktor UKC Maribor, bo sedaj še direktor Snage postal Vito Martinčič – še en vidni član Gibanja Svoboda!

vir: e-maribor