UKC Maribor ima objavljen poziv za donacije

Paloma je donirala izdelke. (vir: Twitter)

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor je na Twitterju objavil zahvalo podjetju Paloma iz Sladkega Vrha za donacijo papirnatih medicinskih rjuh in robčkov.

UKC ima objavljen tudi poziv za zbiranje donacij. Zapisali so, da se v dani situaciji dnevno spopadajo z omejitvijo virusa SARS-CoV-2 in zdravljenjem bolezni Covid-19, ki jo povzroča.

Za dosego cilja pa ni dovolj le vrhunska usposobljenost in strokovnost njihovega zdravstvenega osebja, njihova vnema in požrtvovalnost, temveč tudi primerna in zadostna medicinska ter zaščitna oprema.

Prizadevajo si za zagotovitev zadostne količine ventilatorjev, monitorjev, perfuzorjev in osebne varovalne opreme.

Vsaka pomoč pri zagotavljanju potrebnih sredstev za nakup navedene opreme je za UKC Maribor izredno dragocena.

“Na vas se obračamo s prošnjo, da naša vsakodnevna prizadevanja in požrtvovalno delo naših zaposlenih finančno podprete po svojih možnostih. Zavedamo se, da je kriza prizadela tudi gospodarstvo in negospodarske panoge in je vsaka finančna pomoč breme tudi za vas. Vaša pomoč bi nenadomestljivo prispevala k obvladovanju te težke situacije. Le tako bomo lahko poskrbeli za vse, ki našo pomoč potrebujejo in po svojih močeh prispevali, da se življenje čim prej normalizira,” so dodali.

Donacije se lahko nakažejo na podračun UKC Maribor številka: SI56 0110 0603 0278 185, s sklicem SI00 11061-2040-0001

Predstavnike podjetij pa za pripravo donatorske pogodbe prosijo, da pokličejo na telefonski številki 02 321 26 95 ali 02/321 26 12, ali pišejo na elektronski naslov [email protected].

M. P.