Ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa zaostrujejo tudi v Avstriji

Ne samo v Sloveniji, tudi v več evropskih državah danes dodatno zaostrujejo ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. V Avstriji tako, na primer, v veljavo stopa omejitev združevanja več kot šestih oseb v zasebnih prostorih in 12 na prostem. 

V Avstriji, kjer so včeraj prvič od začetka pandemije potrdili več kot 2000 na novo okuženih, je lahko od danes v notranjih prostorih na dogodkih, tudi praznovanju rojstnega dneva, le še do šest oseb. Na prostem pa velja omejitev druženja največ 12 ljudi.

Omejitve glede števila ljudi veljajo tudi za dogodke s področja kulture ali športa. Obiskovalci prireditev, na primer oper ali nogometnih tekem, pa morajo obvezno nositi zaščitne maske.

V Avstriji so včeraj poročali o 2435 novih okužbah, skupno pa doslej o več kot 71.800. O rekordnem številu okužb so poročali iz prestolnice Dunaj, Spodnje Avstrije in Tirolske.

Sinoči so avstrijske oblasti za rdeča oziroma območja z visokim tveganjem za okužbo razglasile še dodatnih 21 okrožij v sedmih zveznih deželah. Oranžni tako od danes ostajata le še avstrijska Koroška in prestolnica Dunaj.

M. P.