Ukrepi podaljšani za teden dni, učenci še teden dni počitnic

(vir: pixabay.com)

Vladni predsednik Janez Janša je po sinočnjem posvetu ožje vladne ekipe in strokovne svetovalne ekipe sporočil, da bodo ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, kot veljajo zdaj, zaradi epidemioloških razmer podaljšani še za en teden. S tem želijo omejiti stike in s tem možnost prenašanja virusa.

Podrobnosti četrtkovih sklepov vlade bodo pristojni ministri predstavili danes dopoldne na novinarski konferenci.

Zaenkrat pa je znano, da bodo učenci osnovnih šol, ki imajo v tem tednu t. i. krompirjeve počitnice, tudi prihodnji teden imeli počitnice. To je za TV Slovenija napovedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Aktivnosti v srednjih šolah in visokošolskih zavodih bodo potekale na daljavo, vrtci pa bodo še naprej delovali omejeno. V veljavi ostajajo tudi vse omejitve gibanja, je dodal.

Vrtci ta teden delujejo omejeno in zagotavljajo varstvo le za otroke tistih staršev, ki morajo biti na delovnem mestu. Ker so lahko župani za svojo občino ocenili, da ostanejo vrtci odprti, če je njihovo delovanje nujno potrebno, so tako vrtci tudi ta teden ponekod ostali odprti, čeprav naj bi prišla v varstvo manj kot desetina vpisanih otrok.

M. P.