V 24 urah prijeli 18 migrantov in sprovajalca

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave Maribor so v zadnjih 24 urah prijeli 18 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in enega sprovajalca, češkega državljana.

Prijeti so se izrekli za državljane Libije, Alžirije, Afganistana in Egipta.

Včeraj, malo pred 15. uro, so policisti na območju PP Gorišnica prijeli 3 tujce (dva državljana Libije in enega državljana Alžirije), ki so pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Vse tri bodo danes vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Sinoči so policisti na območju PP Slovenska  Bistrica prijeli 5 državljanov  Afganistana, ki so v nedovoljeno vstopili  iz  Hrvaške  v Slovenijo, skriti na neznanem tovornem vozilu. V postopku so vsi zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih odpeljali v Azilni dom.

Danes, malo pred 5. uro, pa so policisti na območju PP Podlehnik v kombiniranem vozilu prijeli 10 državljanov Egipta in državljana Češke, ki je Egipčanom kot voznik nudil pomoč pri nedovoljenem prestopu državne meje iz Hrvaške v Slovenijo.

Čeha so policisti pridržali in ga bodo kazensko ovadili. Postopki s tujci pa še potekajo, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

M. P.