V Avstriji preko 10 tisoč novih okužb

(vir: arhiv)

V Avstriji so v zadnjem dnevu potrdili 10.367 okužb z novim koronavirusom, . Znova je naraslo število bolnikov na intenzivni negi, umrlo je 61 covidnih bolnikov. Ob zaostrovanju razmer so pristojne oblasti danes sporočile, da je november v Avstriji doslej drugi najboljši mesec po številu razdeljenih odmerkov cepiva proti covidu-19.

V bolnišnicah se trenutno zdravi 3376 covidnih bolnikov, kar je 106 manj kot dan prej, je pa sedem bolnikov več na intenzivni negi, skupno 649, navedbe avstrijske tiskovne agencije APA povzema STA.

V Avstriji so novembra razdelili 2,4 milijona odmerkov cepiva proti covidu-19, s čimer je prejšnji mesec najboljši glede na število cepljenj po juniju, ko so razdelili 2,6 milijona odmerkov.

Pri tem so novembra razdelili največ poživitvenih odmerkov, teh je bilo 1,6 milijona. Prvič pa se je cepilo 427.000 ljudi.

Do sedaj so v Avstriji cepili tudi skoraj 44.000 otrok starih od pet do 12 let.

V Avstrije je polno cepljenih 67 odstotkov prebivalcev. Glede na ocene, bi se po trenutnem tempu do februarja, ko v veljavo stopi obvezno cepljenje, najmanj enkrat cepilo malo manj kot 80 odstotkov prebivalcev.

M. P.