V času epidemije so poskušali prevzeti oblast. Ni jim uspelo!

Ni jim uspelo udejanjiti lastnih ambicij. V času epidemije so nenehno nagajali, nato dokončno pogoreli.

Na sinočnjem glasovanju poslancev v državnem zboru o konstruktivni nezaupnici vladi in novemu mandatarju Karlu Erjavcu, ko so opozicijske stranke SD, LMŠ, Levica in SAB poskušale epidemijo izkoristiti za prevzem oblasti, se je izkazalo več stvari.

KUL in Erjavec so prejeli vsega 40 glasov, za njih niso glasovali niti vsi poslanci strank, ki jih ti predstavljajo. Za DeSUS je gotovo le to, da je bil za edino poslanec Jurij Lep. Med člani DeSUS tudi vre in pričakujejo odstop Erjavca z mesta predsednika stranke.

Potrdilo se je tudi, da je stranka SMC enotna.

Po glasovanju je predsednik vlade Janez Janša vse poslanske skupine ponovno povabil k sodelovanju. Na Facebooku je med drugim zapisal, da vlada vabi vse poslanske skupine k sodelovanju pri premagovanju epidemije in k skupnim naporom za blaginjo Slovenije. “Ne gradimo na zamerah, dovolj je prostora za vse in vsi se lahko prepoznamo v barvah Slovenije,” je pozval.

Bistriška poslanka mag. Karmen Furman pa je na Twitterju sinoči zapisala:

Folklora o zbiranju glasov KUL in Karla Erjavca je klavrno (pričakovano) končana! Jutri je nov dan. Naj bo ta v duhu premoščanja političnih zamer, pogledov … usmerjen v skupen boj PROTI koronavirusu in ZA blaginjo Slovenije.”

M. P.