V Domu dr. Jožeta Potrča se stanje počasi umirja

Dom Dr. Jožeta Potrča Poljčane, enota Slovenska Bistrica

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane je bilo prejšnji teden potrjenih 8 okužb na novi koronavirus, in sicer 6 v Domu Poljčane, od tega 5 stanovalcev in ena zaposlena, ter ena zaposlena v Enoti Slovenska Bistrica. Okužbo so potrdili še pri eni od zaposlenih na pomoči družini na domu.

V Enoti Slovenska Bistrica so pred tednom dni vzpostavili normalne razmere, kar pomeni, da nimajo nobenega stanovalca z okužbo. Rdečo cono v prostorih dnevnega centra so razkužili gasilci PGD Zgornja Bistrica in je pripravljena za morebitne nove primere stanovalcev z okužbo.

V Domu Poljčane imajo vzpostavljene vse tri cone. Ob koncu prejšnjega tedna je bilo v domu 17 stanovalcev z okužbo, ki so bili nameščeni v rdeči coni. Po navedbah direktorice Ive Soršak je zdravstveno stanje pri stanovalcih z okužbo trenutno stabilno, razen nekaterih izjem.

Obiski in izhodi stanovalcev so v skladu s protokoli dovoljeni tako v  Enoti Slovenska Bistrica kot tudi v Domu Poljčane. Za obiske se je treba dogovoriti po telefonu s socialnimi delavkami oz. z receptorkami od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro.

Soršakova je še zapisala, da so zadovoljni, ker se okužbe v Domu Poljčane ne širijo prehitro in s strokovno pomočjo obvladujejo situacijo.

Upajo tudi, da bodo ob upoštevanju vseh priporočenih ukrepov tudi v Domu Poljčane kmalu premagali virus.

M. P.