V domu starejših v Poljčanah in Slovenski Bistrici prostih mest za 40 oskrbovancev

Dom Dr. Jožeta Potrča Poljčane, enota Slovenska Bistrica

V Domu starejših dr. Jožeta Potrča Poljčane in Slovenska Bistrica že sprejemajo nove stanovalce, stanje, povezano z okužbami z novim koronavirusom se je namreč umirilo. Obiski so dovoljeni, pri tem je treba upoštevati predpisane ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

V obeh enotah doma je bilo okuženih 68 odstotkov vseh stanovalcev, to je 242 od 354. S covid-19 je umrlo 36 stanovalcev. 

Direktorica Iva Soršak je po poročanju portala bistrican.si povedala, da so stanovalci v obeh enotah precej utrujeni, tako od bolezni kot tudi vseh ukrepov, ki jih je treba še zmeraj izvajati, zato takšnega vzdušja, kot je bilo pred epidemijo, v enotah ni več zaznati.

Zdrave stanovalce so s prvim odmerkom cepili že 27. decembra 2020, v teh dneh pa jih cepijo še z drugim odmerkom. Stanovalce, ki so bili okuženi, pa bodo cepili šele čez 6 mesecev, v tem času pa se bojijo novih okužb.

Soršakova je še povedala, da že sprejemajo tudi nove stanovalce, saj imajo prostih 40 postelj, zanimanje pa je veliko. Sprejemajo jih po posebnem protokolu, tako da najprej preverijo epidemiološko sliko in vsak novi stanovalec je najprej premeščen v sivo cono, kjer ostane 7 dni, potem pa ga premestijo v njegovo sobo.

M. P.