V gradu Rače bo tudi v teh dneh zanimivo

Grad Rače (vir: kraji.eu)

V gradu Rače bo tudi ob koncu tega tedna in v začetku naslednjega pestro in zanimivo.

  1. Kulturno umetniško društvo (KUD) Rače in Občina Rače-Fram vabita na tradicionalni Novoletni koncert in hkrati 1. koncert abonmaja. Dogodek bo jutri, v soboto, 4. januarja 2020, ob 18. uri, v Beli dvorani gradu Rače.

Nastopil bo Ensemble 1781 v zasedbi Aljaž Beguš in Matic Kuder (klasični klarinet), Erik Korošak in Metod Tomac (naravni rog) ter Paolo Calligaris in Claudio Verh (klasični fagot).

Zasedbe v tej sestavi še nismo slišali, saj jo sestavlja šest odličnih glasbenikov, ki poustvarjajo na kopijah čudovitih starih glasbil in na ta način sodobnemu občinstvu poustvarjajo svet glasbe, ki je na običajnih koncertih pri nas skorajda ni možno slišati.

2. KUD Rače – gledališka skupina vabi na 4. gledališko abonmajsko predstavo v sezoni 2019/20, ki bo jutri, v soboto, 4. januarja 2020, ob 19. uri v kinodvorani gradu Rače.
Predstavila se bo gledališka skupina Razvojno združenje Repentabor iz Krasa z igro »VSAK DAN NEKAJ NOVEGA«.

3. Literarni klub KUD Rače in Občina Rače-Fram vabita tudi na januarsko srečanje, ki bo v sredo, 8. januarja 2020, ob 17. uri, v Beli dvorani gradu Rače. Zanimivo in pestro bo, saj nam bosta Melita Forstnerič Hajnšek in Darka Zvonar Predan predstavili svojo bogato literarno ustvarjalnost.

4. Planinsko društvo Fram pa vabi na predavanje, kjer bo Silvo Karo predstavil svojo bogato alpinistično kariero, vključno z avtobiografsko knjigo Alpinist. Predavanje bo v ponedeljek, 6. januarja 2020, ob 18. uri, v kinodvorani gradu Rače.

M. P.