V kabinetu Klakočar Zupančičeve 10 zaposlenih

Urška Klakočar Zupančič je zaposlila šest oseb, od tega štiri svetovalce. (vir: arhiv)

V kabinetu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič je zaposlenih 10 oseb, med njimi tudi strokovnjakinja za timbilding, poslovna partnerica Klakočar Zupančičeve in nekdanji poslanec LMŠ.

Vodja kabineta Jensterletova je tudi članica združenja Ona ve, ki ima v zadnjem času močan vpliv v slovenski politiki. Jensterlova po poročanju Večera vsak mesec stane državo 3661 evrov.

Nekdanji poslanec, svetovalka za zdrav način življenja

Svetovalka Klakočar Zupančičeve je tudi Jasna Julija Žontar, ki je bila pred tem svetovalka za zdrav način življenja, organizirala je tudi timbildinge, pet let pa je glede na podatke na LinkedInu delala tudi za propadlega tajkuna Staneta Valanta na NFD.

Pisarno Klakočar Zupančičeve vodi Gordana Mijatović, v njej so zaposleni še nekdanji poslanec LMŠ Gregor Pavšič, Mitja Šajatovič in Mirjam Horvat. Poleg omenjenih so v kabinetu še iz časov prejšnjega predsednika državnega zbora zaposlene Katarina Ratoša in tri tajnice podpredsednikov in podpredsednic DZ.

Novinarki Vanessi Čokl zaradi varovanja osebnih podatkov niso želeli pojasniti, kje so se v preteklosti kalili svetovalci in posledično kakšne so njihove reference.

M. P.