V Kovači vasi zagorelo v stanovanjski hiši – s poročilom Policije

Ponoči, ob 23.50, so gasilci PGD Slovenska Bistrica posredovali v Kovači vasi v občini Slovenska Bistrica, kjer je uhajal plin iz plinske jeklenke. V času prihoda gasilcev na kraj so ugotovili, da je zagorelo v stanovanjski hiši. Dodatno so bili aktivirani gasilci PGD Zgornja Bistrica.

Ogenj, ki je poškodoval kuhinjo, hodnik in stopnišče ter uničil okoli 30 kvadratnih metrov ostrešja s kritino, so gasilci pogasili. Objekt so prezračili in pregledali s pomočjo termovizijske kamere.

V požaru je bila poškodovana ena oseba, ki so jo reševalci NMP Slovenska Bistrica prepeljali v UKC Maribor. Vzrok požara preiskuje policija.

Dodano poročilo Policije

S PU Maribor so dodatno sporočili, da je po prvih zbranih obvestilih do požara prišlo zaradi eksplozije plina. Pri tem je bil telesno poškodovan 31-letni občan, ki je sicer zaznal puščanje plina v domači stanovanjski hiši, zaradi česar je poskusil zapreti ventil jeklenke. Ko je zapiral ventil je plin prišel v stik z ognjem iz peči na drva, v kateri so kurili, nakar je eksplodiral.

Poškodovani, ki je bil v hiši sam, je bil odpeljan v UKC Maribor.

Z ogledom bodo policisti in kriminalisti ugotovili vzrok puščanja plina, stopnjo telesne poškodbe, višino materialne škode in druge okoliščine primera.

Ogled bodo opravili danes v dnevnem času. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

M. P.