V LENARTU KMALU BREZ ZASTOJEV

dav

Še do jeseni bodo morali vozniki za pot skozi središče Lenarta nameniti kakšno minuto več, saj sta za ves promet zaprti obe križišči – v smeri Gornja Radgona-Maribor in Trate-Ptuj. Obvozi so sicer urejeni, a zahtevajo več časa. Nekaj več gneče in zmede je bilo v vrhuncu turistične sezone, ko se turisti vozili skozi Lenart na poti do hrvaške obale.

Obnova osrednjega križišča v središču Lenarta je ena največjih investicij v zadnjih letih. Glavnina del bo dokončana do 1. septembra, promet se bo sprostil 2. septembra. Dokončno pa bodo dela končana v septembru.

Dela so že v zaključni fazi. Potrebno je poskrbeti le še za asfaltne prevleke, kamnite obloge, javno razsvetljavo, zaključiti nekatere detajle. Konec bo dolgih pota po obvoznicah zaradi obnove križišča v središču Lenarta.

Marjan Banič, podžupan občine Lenart, je situacijo na obvoznicah komentiral: »Na obvoznicah ni nevšečnosti. Če je kakšna, jo povzročijo vozniki, ki ne upoštevajo prometne signalizacije.«

Obnova, katere predvidena vrednost je bila v začetku 2,8 milijona EUR ob realizaciji projekta ne bo pretirano odstopala.

K. V.

Foto: maribor24.si